• ElektroPhysik

  MiniTest 7200/7400 FH

  Prijenosni ureÄ‘aj za mjerenje debljine stijenke nemagnetskih materijala koji radi na magnetostatskom principu sa kuglicom, našeg principala ElektroPhysik, Njemačka.

  Ovaj uređaj je veoma pogodan za mjerenje debljine stijenke od stakla, polimera, keramike i sl.

  Posebno je pogodan za primjenu kod neuobičajenih oblika (boce, limenke i slično).

   

  Više o ureÄ‘aju >>

 • Novo!!!  Krautkramer USM 36

  Najnoviji univerzalni ultrazvučni ureÄ‘aja Krautkramer USM 36, našeg principala tvrtke Baker Hughes - Waygate Technologies.

  Kompaktan, robustan, univerzalan, digitalni ultrazvučni ureÄ‘aj koji nastavlja već dokazanu kvalitetu i pouzdanost široko zastupljene USM serije.

  Maksimum što digitalni, konvencionalni ureÄ‘aj može pružiti korisniku!!!

   

  Više o ureÄ‘aju >>

 • USM Go

  USM Go je najlakši i najprijenosniji ultrazvučni defektoskop u ponudi GE. USM Go je dizajniran da olakša produženu upotrebu u najtežim kontrolnim uvjetima u nafti i benzinu, zrakoplovima, strujnim generatorima i automobilskoj industriji.

  Ultrazvučni defektoskopi >>

  Prijenosni mjerači tvrdoće

Prijenosni mjerači tvrdoće

IDEF nudi  prijenosne ureÄ‘aje za mjerenje tvrdoće koji pokrivaju sve potrebe. Naša tvrtka je ekskluzivni distributer za renomiranu liniju prijenosnih mjerača tvrdoće  Krautkramer za područje Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine. U našoj ponudi je niz mjerača tvrdoće, sa indikacijama za širok raspon vrijednosti tvrdoća u različitim materijalima; grubo ili sitno zrnatim, za ispitivanje tvrdoće na objektima različitih dimenzija, različito obraÄ‘enih površina, za mjerenje tvrdoće na površini ZUT-a (zona utjecaja topline) kod zavara. Mjerači tvrdoće iz našeg programa nude stabilne, ponovljive i pouzdane rezultate mjerenja. (.PDF)

Prijenosni mjerači tvrdoće – Dyna serija – metoda odskoka (Rebound Method), dynamic.pdf i dynapocket.pdf
Prijenosni mjerači tvrdoće – MIC serija – metoda ultrazvučne kontaktne impedancije (UCI Method) mic10.pdf

MIC 20 – kombinirani, prijenosni mjerač tvrdoće – obje metode!!! prospekt.pdf

Kada odabrati koji način?
UCI metoda sa Vickersovom dijamantnom prizmom preporuča se kod ispitivanja tvrdoće na sitno zrnatim materijalima, gotovo svih oblika i veličina. Posebno je dobar izbor za ispitivanje tvrdoće zavarenih komponenti kod kritičnih zona utjecaja topline.
Metoda odskoka (Rebound) preporuča se kod ispitivanja tvrdoće na velikim komponentama, na grubim površinama. TakoÄ‘er, kod ispitivanja tvrdoće otkivaka sa nehomogenom strukturom površine, kao i odljevaka.

DYNAPOCKET - prijenosni mjerač tvrdoće metodom odskoka (Rebound)

Više od samim tehnikama mjerenja i ureÄ‘ajima:  Mjerenje tvrdoce naprednim tehnikama.ppt

TIV - optički mjerač tvrdoće (Through-Indenter-Viewing) tiv.pdf
Lagani, prijenosni mjerač tvrdoće za optičko ispitivanje tvrdoće prema Vickersu pod opterećenjem (pogled kroz indenter):

Optički sustav koji uključuje CCD kameru za automatsko ili ručno ocjenjivanje dijagonale-a pod opterećenjem po dužini gledanja kroz dijamant (Vickers).

Izravno promatranje penetracije procesa na TFT zaslonu, neposredna kontrola i procjene udubljenja, a time i kvaliteta mjerenja, izravni nadzor u stanje indentera (kvaliteta Vickers dijamanta).

Mjerenje tvrdoće na različitim materijalima bez dodatne kalibracije, tvrdoće na tankim, laganim uzorcima materijala. Mjerenje tvrdoće prevlake.

 Funkcije za pohranu, dokumentaciju, te analizu podataka ispitivanja, na primjer prikazivanjem ispitnih serija kao grafikon ili histogram, i automatski izračun statističkih podataka.

TIV - prijenosni optički mjerač tvrdoće - NIJE POTREBNA DODATNA KALIBRACIJA

DUROMETAR
U našoj ponudi imamo i prijenosne durometre prema Shore A i Shore D za mjerenje tvrdoće mekših materijala (guma, plastika, koža i dr.) durometer.pdf
  

  Newsletter


Prijavite se za naš newsletter:


© 2024 iDEF d.o.o. Izrada web stranica: Dedal komunikacije