• ElektroPhysik

  MiniTest 7200/7400 FH

  Prijenosni ureÄ‘aj za mjerenje debljine stijenke nemagnetskih materijala koji radi na magnetostatskom principu sa kuglicom, našeg principala ElektroPhysik, Njemačka.

  Ovaj uređaj je veoma pogodan za mjerenje debljine stijenke od stakla, polimera, keramike i sl.

  Posebno je pogodan za primjenu kod neuobičajenih oblika (boce, limenke i slično).

   

  Više o ureÄ‘aju >>

 • Novo!!!  Krautkramer USM 36

  Najnoviji univerzalni ultrazvučni ureÄ‘aja Krautkramer USM 36, našeg principala tvrtke Baker Hughes - Waygate Technologies.

  Kompaktan, robustan, univerzalan, digitalni ultrazvučni ureÄ‘aj koji nastavlja već dokazanu kvalitetu i pouzdanost široko zastupljene USM serije.

  Maksimum što digitalni, konvencionalni ureÄ‘aj može pružiti korisniku!!!

   

  Više o ureÄ‘aju >>

 • USM Go

  USM Go je najlakši i najprijenosniji ultrazvučni defektoskop u ponudi GE. USM Go je dizajniran da olakša produženu upotrebu u najtežim kontrolnim uvjetima u nafti i benzinu, zrakoplovima, strujnim generatorima i automobilskoj industriji.

  Ultrazvučni defektoskopi >>

  Mjerači debljine prevlake

Mjerači debljine prevlake

Magnetski princip mjerenja debljine prevlake koriste modeli Surfix F i FN.

(F = ferromagnetic)
Magnetski princip ili, točnije, načelo magnetne indukcije koristi se za mjerenje debljine prevlake bez razaranja na ferro-magnetičnim podlogama. Prevlaka mora biti ne-magnetska - na primjer, lakovi, boje, emajl, plastika, staklo, aluminij, olovo, krom, bakar, mesing, cink, kositar, itd.
Napomena: većina materijala za prevlačenje su ne-magnetski, s izuzetkom:
- elektrolitički položen nikal
- premazi koji sadrže željezo ili željezo-oksid
- prevlake koje sadrže kobalt, kao što su premazi  volfram karbid
Ove tri vrste premaza, gore navedene, ne mogu biti ispitane sa uređajima Surfix koji koristi princip magnetne indukcije, osim u određenim uvjetima.

Princip rada vrtložih struja (eddy current) za mjerenje debljine prevlakekoriste modeli Surfix N i FN . (N = non-ferromagnetic)
Princip vrtložnih struja koristi se za nedestruktivno mjerenje debljine prevlake na ne-magnetnim metalnim podlogama. To obuhvaća:
aluminij, alminijske legure, olovo, bronca, bakar, mesing, cink, kositar i nehrđajući slabo magnetni čelici.
Prevlaka koja se mjeri mora biti električni izolator, na primjer: lakovi, boje, emajl, plastika, staklo, anodizirani premazi i keramika.

Dvonamjenski mjerači debljine prevlakeSurfixFN omogućuju mjerenje prevlake koristeći oba principa – magnetnu indukciju i vrtložne struje. Kad postavite sondu na, ureÄ‘aj automatski registrira vrstu podloge (supstrata), te aktivira ispravan način mjerenja i prikazuje rezultat na zaslonu.

Mjerači debljine prevlake Surfix u skladu su sa posebnim međunarodnim standardima:
Princip magnetne indukcije: DIN EN ISO 2178, DIN 50982, ASTM B499
Princip vrtložnim strujama: DIN EN ISO 2360, ASTM D 1400

PaintCheck - mjerenje debljine prevlake brzo i jednostavno! Bez kalibriranja!
PaintCheck pruža brzo i točno, nerazorno, mjerenje debljine premaza na čeliku, ali i na obojenim metalima. Ne mjeri samo debljinu boje, već i debljinu ostalih prevlaka. TakoÄ‘er, možete dobiti vrijedne informacije o strukturi prevlake, npr. kad pri mjerenju rezultat vidno premašuje standardnu debljinu boje, to znači da se koristio dodatni materijal za popravak (npr. kitanje kod auto-limara).
PaintCheck koristi obje nerazorne metode za mjerenje debljine prevlake: magnetna i vrtložne struje (Eddy Current). Oba načina pružaju visoku preciznost, čak i kod najtanjih debljina prevlake, kako na supstratu od čelika, tako i na obojenim metalima, npr. aluminij. Dovoljno je samo postaviti sondu i uređaj automatski prepozna podlogu.Uz različite tipove mjerača debljine premaza, nudimo i uređaje za mjerenje adhezije boje .pdf, kao i uređaje za precizno mjerenje sjaja .pdf.Newsletter


Prijavite se za naš newsletter:


© 2024 iDEF d.o.o. Izrada web stranica: Dedal komunikacije