• ElektroPhysik

  MiniTest 7200/7400 FH

  Prijenosni ureÄ‘aj za mjerenje debljine stijenke nemagnetskih materijala koji radi na magnetostatskom principu sa kuglicom, našeg principala ElektroPhysik, Njemačka.

  Ovaj uređaj je veoma pogodan za mjerenje debljine stijenke od stakla, polimera, keramike i sl.

  Posebno je pogodan za primjenu kod neuobičajenih oblika (boce, limenke i slično).

   

  Više o ureÄ‘aju >>

 • Novo!!!  Krautkramer USM 36

  Najnoviji univerzalni ultrazvučni ureÄ‘aja Krautkramer USM 36, našeg principala tvrtke Baker Hughes - Waygate Technologies.

  Kompaktan, robustan, univerzalan, digitalni ultrazvučni ureÄ‘aj koji nastavlja već dokazanu kvalitetu i pouzdanost široko zastupljene USM serije.

  Maksimum što digitalni, konvencionalni ureÄ‘aj može pružiti korisniku!!!

   

  Više o ureÄ‘aju >>

 • USM Go

  USM Go je najlakši i najprijenosniji ultrazvučni defektoskop u ponudi GE. USM Go je dizajniran da olakša produženu upotrebu u najtežim kontrolnim uvjetima u nafti i benzinu, zrakoplovima, strujnim generatorima i automobilskoj industriji.

  Ultrazvučni defektoskopi >>

  Vrtložne struje (Eddy Current)

Vrtložne struje (Eddy Current)

Ispitivanje vrtložnim strujama (Eddy Current) je u široj primjeni od 50-ih odnosno 60-ih godina posebice u zrakoplovnoj industriji. Ta se metoda podrazumijeva kao precizna tehnika ispitivanja, prikladna za pronalaženje površinskih i pod površinskih oštećenja (pukotina).

Vrtložne struje (Eddy current) generiraju se u vodljivim materijalima promijenjivim magnetskim poljem. Oštećenja na materijalu uzrokuju prekide u protoku vrtložnih struja (eddy current) što upozorava ispitivača na postojanje oštećenja.

Vrtložne struje (EDDY Current) svoju su primjenu , zbog pouzdanosti, ekonomičnosti i jednostavne primjene, osim u zrakoplovstvu, našle kod ispitivanja zavara, cijevi, različitih provrta i dr.

IDEF nudi sveobuhvatan raspon opreme i potrošnog materijala za ET te podršku pri promicanju ove metode. Naša je tvrtka ekskluzivni zastupnik proizvoda Baker Hughes - Waygate Technologies (HOCKING) za područje Hrvatske i Bosne i Hercegovine.Newsletter


Prijavite se za naš newsletter:


© 2024 iDEF d.o.o. Izrada web stranica: Dedal komunikacije