• ElektroPhysik

  MiniTest 7200/7400 FH

  Prijenosni ureÄ‘aj za mjerenje debljine stijenke nemagnetskih materijala koji radi na magnetostatskom principu sa kuglicom, našeg principala ElektroPhysik, Njemačka.

  Ovaj uređaj je veoma pogodan za mjerenje debljine stijenke od stakla, polimera, keramike i sl.

  Posebno je pogodan za primjenu kod neuobičajenih oblika (boce, limenke i slično).

   

  Više o ureÄ‘aju >>

 • Novo!!!  Krautkramer USM 36

  Najnoviji univerzalni ultrazvučni ureÄ‘aja Krautkramer USM 36, našeg principala tvrtke Baker Hughes - Waygate Technologies.

  Kompaktan, robustan, univerzalan, digitalni ultrazvučni ureÄ‘aj koji nastavlja već dokazanu kvalitetu i pouzdanost široko zastupljene USM serije.

  Maksimum što digitalni, konvencionalni ureÄ‘aj može pružiti korisniku!!!

   

  Više o ureÄ‘aju >>

 • USM Go

  USM Go je najlakši i najprijenosniji ultrazvučni defektoskop u ponudi GE. USM Go je dizajniran da olakša produženu upotrebu u najtežim kontrolnim uvjetima u nafti i benzinu, zrakoplovima, strujnim generatorima i automobilskoj industriji.

  Ultrazvučni defektoskopi >>

  Ultrazvučni ureÄ‘aji za ispitivanje materijala

Ultrazvučni uređaji za ispitivanje materijala

Waygate Technologies - Krautkramer je jedan od najvećih svjetskih proizvoÄ‘ača ultrazvučnih ureÄ‘aja za ispitivanje materijala (metala, plastike i kompozitnih materijala). Ispitivanja ultrazvukom, osim u medicini, koriste se i dugi niz godina pri ispitivanju metalnih konstrukcija (kvaliteta zavarenih spojeva), u nuklearnoj industriji, petrokemijskom i energetskom sektoru, brodogradnji, graÄ‘evinarstvu, automobilskoj industriji, zrakoplovstvu, ljevaonicama, kovačnicama i mnogim drugim djelatnostima.
U našoj ponudi imamo:
- prijenosne univerzalne ultrazvučne ureÄ‘aje: USM serija (konvencionalni), MENTOR UT (konvencionalni i phased array), USLT serija   
  (konvencionalni)
- jednokanalne, višekanalne i phased array ultrazvučne sisteme - USIP 40, USD 15, USD 30, USPC 2100, Multiplexer i dr.
- stacionarne ultrazvučne sustave za online i offline aplikacije u proizvodnim procesima, ali i na terenu (Weldstar)
Svi oni zadovoljavaju međunarodne NDT standarde.

IDEF d.o.o. je zastupnik tvrtke Baker Hughes-Waygate Technologies - Krautkramer za područje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Iz naše ponude izdvajamo:

 


USM Go+ - univerzalni ultrazvučni uređaj USM Go.pdf
- kompaktan, univerzalan, digitalni ultrazvučni uređaj koji nastavlja već dokazanu kvalitetu i pouzdanost najprodavanije (u Hrv. i u Europi) USM serije.
USM Go+ je moderan i pouzdan ureÄ‘aj sa mnogim dodacima koji olakšavaju rad operatera. U manje od dvije godine već imamo deset ureÄ‘aja na našem tržištu.
Ultrazvučni ureÄ‘aj USM Go+ ima mogućnost rada sa slijedećim programskim opcijama za odreÄ‘ivanje veličine pogrešaka: AWS, DAC, JISDAC, TCG i AVG (DGS).
Sadrži i opciju Phantom PRF za korigiranje tzv. fantomskih indikacija, to je interesantno kod ispitivanja velikih odlijevaka, tj. pomaže identificiranju fantomskih odjeka izazvanih višestrukom refleksijom u materijalima s većim prigušenjima (grubo zrnati materijali, kompoziti i sl.).
UreÄ‘aj sadrži i dva različita tipa  pobuÄ‘ivača (pulser): spike i square waveSpike pulser (pobuÄ‘ivač) - jedan impuls generira sve kombinacije parametara, on je standardan i zadovoljava sve aplikacije. Square Wave Pulser (pobuÄ‘ivač) - pobuÄ‘uje kristal sa optimalnom energijom, kod rada sa sondama nižih frekvencija u materijalima sa većim prigušenjima (kompoziti, grubo zrnati materijali i sl.) dobijaju se precizniji rezultati. 
UreÄ‘aj se povezuje sa osobnim računalom preko SD-memorijske kartice ili USB priključka. Izrada izvješataja je vrlo jednostavna i ne zahtjeva dodatni računalni program, jer ureÄ‘aj sam formira izvještaj u .jpg formatu, te ga možete pohraniti odnosno isprintati. Novitet od 5. mjeseca ove godine (2011.) je mogućnost izrade dinamičkog izvještaja – snimljeno ispitivanje u maksimalnom trajanju od 8 min. (više nego dovoljno!) može se ponovo prikazati na ureÄ‘aju ili uz pomoć besplatnog software na računalu.
Jedna od novijih funkcija je Smart Notes pomoću kojeoperater može dodati svoje komentare uizvještaj, ako je potrebno.
UreÄ‘aj je malen sa odličnom rezolucijom ekrana, jednostavno korištenje sa preglednim izbornikom (menu). Idealan za teren, ali i za laboratorijska ispitivanja.
Klasa zaštite IP 67 omogućuje rad u skoro svim (ne)uvjetima.
UreÄ‘aj USM Go+ može se nadograditi i do digitalnog, ultrazvučnog mjerača debljine DMS Go+ sa patentiranim funkcijama Auto-V i TopCoat. (vidi brošuru u prilogu ili pod ultrazvučni mjerači debljine metrijala). Više o ureÄ‘aju: USM Go+ Brošura

Bitno je naglasiti da prilikom nadogradnje ureÄ‘aj se ne šalje na servis već se nadograÄ‘uje kodovima, dakle ne ostajete bez ureÄ‘aja ni dana. TakoÄ‘er, želimo naglasiti da naš servis u Zagrebu radi godišnja umjeravanja svih modela ultrazvučnih ureÄ‘aja našeg principala Waygate Technologies – Krautkramer, tako da nije potrebno ureÄ‘aj slati kod proizvoÄ‘ača u inozemstvo, što bitno smanjuje troškove.

Kao vodeći proizvoÄ‘ač u području nerazornih ispitivanja (NDT) ultrazvučnom metodom (UT), naš principal tvrtka Waygate Technologies - Krautkramer nudi kompletnu liniju standardnih, ali i specijalnih ultrazvučnih sondi i pratećeg pribora za sve industrijske sektore i aplikacije. Široka paleta kontaktnih, kutnih, imerzionih, dvostrukih i višepretvorničkih (phased array) ultrazvučnih sondi proizvedena je i ispitana prema oba standarda - europskom i sjeverno-američkom. ultrasonic-transducer-catalog.pdf
Korisnicima, tj. operaterima na ultrazvuku, osim u direktnom kontaktu sa našim stručnjacima, odabir UT sondi za njihove ispitne zadatke, omogućuje i olakšava jedinstveni website našeg principala Waygate Technologies - Krautkramer:
https://www.bakerhughesds.com/ndt-ultrasonic-testing/ultrasonic-probes-and-transducersNewsletter


Prijavite se za naš newsletter:


© 2023 iDEF d.o.o. Izrada web stranica: Dedal komunikacije